Leeuwis en Bakker winnaars NK Classics in Schleiz

 

Tijdens de ‘Sparkassen Classic Grand Prix’ op de prachtige Schleizer Dreieck weet Niek Leeuwis de winst in de Sprintrace te pakken en Jan Frank Bakker de Goldrace..!

 

In de buitengewoon fraaie ambiance tijdens dit evenement met vele honderden deelnemers in uiteenlopende klassieke klassen en een zeer grote publieke belangstelling  verschijnen ook de Nederlandse Classics in een tweetal gecombineerde wedstrijden met de IHRO.

 

Na een vrije training op vrijdagmiddag volgt de enkele kwalificatie op zaterdagochtend.

Zaterdagmiddag is de eerste korte Sprintrace over zeven ronden. Zondagmiddag volgt nog de lange Goldrace, die veertien rondjes telt.

 

Na de kwalificatietraining is het Niek Leeuwis die van de CMRCH rijders in het NK Classics veld de snelste tijd heeft in 1.45.9, gevolgd door Jan Frank Bakker in 1.47.1 en Willem van Kooij in 1.48.2.  Ernst Hagen heeft de vierde startplaats, voor Gerard van den Brom en Guust van Gool.

 

De weersomstandigheden zijn goed al is de temperatuur wel aan de hoge kant! De Sprintrace gaat ’s middags rond twee uur van start. Door vertraging wordt de start even uitgesteld en er volgt nu een extra opwarmronde en een race van slechts zes ronden…

 

Ernst heeft een raketstart en wint voor de eerste bocht wat plaatsen. Toch is het bij de eerste doorkomst Niek op plek één, voor Willem op de tweetakt Suzuki, dan Ernst en Jan Frank. Hierachter volgen Roel Pasop, Gerard en Henk Nebbeling. In de volgende ronde komt Guust naar voren en valt Willem uit met pech ( bougie eruit…).

 

Halverwege de wedstrijd ligt Niek met de Seeley BSA nog altijd op kop, met Jan Frank eveneens met een Seeley BSA op de tweede plaats. Op enige afstand volgt Ernst met zijn Honda viercilinder en dan weer een gaatje naar Guust op zijn Norton, Gerard met Honda-4 en de Triumph van Roel. Henk is zevende op zijn Honda-4. In deze volgorde komt tijdens deze korte wedstrijd geen verandering meer en zo wint Niek weer eens fraai een  Classics race…

 

Zondagmiddag is de start van de Goldrace over 14 ronden rond half twee. Na een avond en nacht vol regen en onweer is het wederom puik doch warm weer!

Niek neemt bij de start direct de kop, voor Ernst en Jan Frank. Guust krijgt een ‘penalty’ wegens te vroeg vertrek via een ‘drive through..’ Na de eerste doorkomst is het Niek op kop, voor Ernst, Willem en Jan Frank. Dan volgt Guust, die echter naar binnen moet… Dan Gerard en Roel, voor Henk.

 

In de derde ronde wordt Ernst gepasseerd door de ontketende Willem die heel sterk rijdt en Jan Frank en deze volgorde blijft een aantal ronden ongewijzigd. Guust gaat naar binnen voor z’n ‘straf’, hij vertrouwt zijn motor niet helemaal en blijft daardoor ‘binnen’… In de zevende ronde valt Niek uit met een gebroken primaire ‘belt’.

 

Willem is dan reeds uitgelopen op Jan Frank en rijdt drie ronden op kop! Helaas is het hem niet gegund en valt hij uit met carburatie problemen en kan Jan Frank de kop overnemen. Ernst ligt nu tweede voor Gerard, Roel en Henk.

De volgorde verandert niet meer in de laatste ronden en zo wint Jan Frank dus voor Ernst en Gerard..!

 

In het kampioenschap doet Jan Frank goede zaken en staat inmiddels afgetekend eerste!

Er volgen nog wedstrijden op Hockenheim en Assen…

 

Ernst Hagen

 

 

© Ernst Hagen Motoren | Ontwerp: PK Vormgeving